Žiga Turk ne bo županski kandidat SDS

Kdo bodo kandidati drugih strank?

Potem, ko se je kar nekaj časa špekuliralo o imenu županskega kandidata ljubljanske SDS na letošnjih lokalnih volitvah, se je včeraj zdelo, da je dilema rešena. Po neuradnih podatkih so bila še pred dobrim tednom v igri tri imena, med katerimi sta bila menda najbolj verjetna kandidata predsednik ljubljanske SDS Dragutin Mate in član izvršnega odbora ter nekdanji minister za razvoj Žiga Turk.

Oddaja Svet na Kanalu A je včeraj objavila posnetek, ki je nastal po objavi rezultatov referenduma o arbitražnem sporazumu, na katerem je predsednik SDS Janez Janša Žigo Turka nagovoril z besedami »naš prvi revanš je, da Žiga zmaga na volitvah za ljubljanskega župana«. No le nekaj minut kasneje je Žiga Turk na omrežju Twitter kategorično zavrnil možnost kandidature z besedami: »Read my lips: Ne bom kandidiral na ljubljanskih županskih volitvav«.

Čeprav je nekaj kandidatov že znanih, poleg župana Jankovića še Meta Vesel Valentinčič za DeSUS, Mojca Kucler Dolinar za NSi in Miha Jazbinšek za Zelene, se z objavo kandidatov še ne mudi. Tako kot pri SDS tudi pri največji vladni stranki SD še skrivajo svojega kandidata oziroma kandidatko. Menda naj bi največ možnosti za kandidaturo imela prav predsednica mestne konference SD Metka Tekavčič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *