V Križanke prihaja Hugh Laurie

Cinični in gordnjavi TV zdravnik je odličen glasbenik

V ljubljanske Križanke naslednjo sredo, 24. julija, prihaja godrnjavi in cinični televizijski zdravnik, Dr. House. Govorimo seveda o igralcu Hughu Laurieju, ki ga starejši poznajo tudi iz nanizanke Črni gad in ki se bo slovenskemu občinstvu tokrat predstavil v vlogi glasbenika. V sklopu evropske turneje bo ob izidu albuma »Didn’t it rain« v Ljubljani nastopil s svojo devetčlansko spremljevalno skupino, The Copper Bottom Band.

Hugh Laurie nima samo izjemne igralske kariere, ampak slovi tudi kot odličen glasbenik in interpret, zavidljivo kariero pa si je ustvaril tudi kot pisatelj, producent, komik in skladatelj.

Samouk na klavirju, ki ga igra že od malih nog, je leta 2011 izdal prvenec »Let them talk«, ki vse od izida zaseda najvišja mesta svetovnih blues lestvic ter je glasbene kritike in javnost navdušil s svojim neworleanškim bluesom. Maja letos je izšel njegov drugi album »Didn’t it rain«, s katerim se je od zvokov New Orleansa premaknil bolj proti glasbi osrčja juga ZDA. Tudi ta album vključuje priredbe blues skladb, med drugim skladbe pionirjev bluesa, kot sta W.C. Handy in Jelly Roll Morton, ter tudi skladbe novodobnih izvajalcev, kot sta Dr. John in Alan Price iz zasedbe The Animals. Pod produkcijo albuma se je tudi tokrat podpisal večkratni dobitnik nagrade grammy, Joe Henry, na albumu pa najdemo tudi nekaj glasbenih sodelovanj, kot posebni gost se pojavi tudi z grammyjem nagrajeni blues glasbenik Taj Mahal.

Številni razprodani koncerti dokazujejo, da je Hugh Laurie multitalent, ki v svoje glasbene nastope vpleta tudi elemente dramske igre in komedije, najverjetneje pa bo razprodan tudi koncert v Križankah, saj so vstopnice za sedišča že pošle, na prodajnih mestih Eventima so tako na voljo le še vstopnice za stojišča, je za Radio KAOS še zapisala Nina Radoš

Leave a Reply

Your email address will not be published.