Po vroči razpravi sprejeli 353 mio težak proračun

Socialni demokrati glasovali proti

Kot smo že poročali na omrežju Twitter, je ljubljanski mestni svet danes popoldne podprl predlog mestnega proračuna za letošnje leto. Proračun je tako določen v višini 353 milijonov evrov. Nekoliko presenetljivo so proti glasovali svetniki Socialnih demokratov. Predsednica mestnega odbora Metka Tekavčič pojasnjuje:

Proračun je bil sicer že pred sejo deležen številnih kritik. Tako kot Socialni demokrati so proti proračunu glasovali tudi pri SDS ter Zeleni in Lista za čisto pitno vodo ter Nova Slovenijia, kjer so že pretekli teden ocenili, da je proračun nerealno načrtovan. Podobno sicer menijo svetniki LDS, ki jih še posebej skrbi zadolževanje v višini dvajset milijonov evrov. a so proračun kljub vsemu podprli, Listo Zorana Jankovića pa je podprla tudi svetniška skupina DeSUS. Zapletlo pa se je tudi pri poslovniški določilih in glasovanjih o amandmajih.

Metka Tekavčič je dodala, da so glasovali proti tudi zato, ker je razmerje moči kazalo, da bo proračun kljub vsemu potrjen. Župan Zoran Janković očitke zavrača in ocenjuje, da gre za predvolilno potezo socialnih demokratov. Janković sicer meni da je proračun dober in zavrača očitke o zmanjševanju sredstev za zdravstvo in socialo. Dodajmo še to, da je mestni svet sprejel tudi poslovni poročili javnih podjetjih Žale ter Parkirišča in tržnice, sprejel pa je tudi odlok o razpisu koncesije za projekt mestnega kolesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *