A propos ob 15 h: Nocoj se začenjajo 22. Dnevi komedije v Celju

Osem predstav v konkurenci, sklepna ob robu; in še: Največji frajer zahodnega sveta

Dobrodošli vsi, ki vam je naša oddaja o kulturi, umetnosti, znanosti, raziskovanju in o družbenih vrenjih, ki jih te zapravljive dejavnosti poganjajo, ljuba! To je letošnji petnajsti Apropos ob 15h.

Pred natanko štirinajstimi dnevi so v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju s premierno uprizoritvijo postavili na oder že peto letošnjo repertoarno noviteto Največji frajer zahodnega sveta irskega avtorja Johna Millingtona Synga v režiji Janeza Pipana in z dramaturškim podpisom Tatjane Doma. Dramaturginja je tokrat naša sogovornica. K pogovoru o tej predstavi smo jo povabili v drugem delu današnje oddaje.

Vendar je bil ta programski dosežek le eden od dveh razlogov, da smo se minuli torek s namenom, da posnamemo petnajsto oddajo A propos ob 15h odpravili v Celje. Drugi – ali morda celo najpomembnejši – so bili letošnji Dnevi komedije, ki se začenjajo nocoj s predstavo koprskega gledališča Parole, parole ali ni bila peta, bila je deveta. Avtor besedila je Aldo Nicolaj, režiser pa Jaka Ivanc. K pogovoru o tem, čeravno v primerjavi s prejšnjimi leti okrnjenem podvigu – o festivalu Dnevi komedije namreč, ki so glede na razmere nedvomno dosežek, kar si upamo trditi še preden se je dvignil zastor za prvo predstavo, smo se pogovarjali z upravnico in umetniško vodjo celjskega gledališča gospo Tino Kosi.

Tokratno oddajo je režijsko, video, tehnično in postprodukcijsko realiziral Aljaž Pengov Bitenc, avtorsko pa jo podpisuje Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.