Angel zgodovine Vinka Globokarja

V tokratnem – že enajstem – KAOSu v ateljeju se je Andrej Pengov dotaknil Angela zgodovine in Vinka Globorkarja, z Alenko Sottler je risal njene uspehe, s Simonom Popkom pa sta na hitro prevrtela kolute festivala egiptovskega filma, ki se bodo začeli vrteti v Cankarjevem domu.

Vrhunec letošnjih 23. slovenskih glasbenih dnevov bo gotovo jutrišnja izvedba Angela zgodovine, simfomije Vinka Globokarja za dva orkestra, dva dirigenta in elektroniko. Prispevek z novinarske konference, kjer je skladatelj razčlenil misli ob Angelu zgodovine, je Andrej Pengov pripravil za rubriko Steber in njegov kapitelj.

Alenka Sottler je ilustratorka in slikarka, ki je v Obrekovalnici razpredala o svojem lastnem delu, o tem, ali je res slavna, Zlatem jabolku, ki ga je za svoje otroške ilustracije prejela na Slovanšem, pa – tudi nekaj malega o politiki.

Od 25. do 30. aprila pa bo v Cankarjevem domu pod okriljem leta medkulturnega dialoga potekal cikel egiptovskega filma. V Okularju smo gostili Simona Popka, ki je med drugim povedal, da bodo filme predvajali z angleškimi podnaslovi. Slovensko bosta podnaslovljena le filma Jakubianova hiša in Usoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *