Vinko Globokar v oddaji A propos

Osrednji gost tokratne oddaje A propos je bil slovenski skladatelj in dobitnih Prešernove nagrade Vinko Globokar. Povod za njegov obisk je sicer njegovo umetniško vodstvo festivala Slowind, a v pogovoru se seveda nismo izognili tudi širšim temam. Pogovarjali pa smo se tudi o prihajajočih jazz koncertih v Cankarjevem domu in o predstavi En dan v smrti Jožce Rožce.


Pred tednom dni so v MGL pravzaprav kar šokirali z drugo premiero sezone 07/08 – z družinsko črno komedijo En dan v smrti Jožce Rožce. Andrej Pengov pa je v oddajo A propos povabil predsednika Zveze društev za cerebralno paralizo Sonček Jožeta Primožiča.

Darinka Hvalec iz Cankarjevega doma je v pogovoru s Francijem Kaplerjem predstavila tri vrhunce jazz programa v CDju. Bridka Bebiča in podalpske Švicarje, projekt harmonikarja Bratka Bibiča bi morda lahko uvrstili celo v program klasične glasbe. Zato pa tega ne bi mogli trditi za koncert Barbare Hendricks, operne pevke, ki bo izvajala jazz klasike Billie Holliday.

Osrednji gost tokratne oddaje A propos je bil slovenski skladatelj in dobitnih Prešernove nagrade Vinko Globokar. Povod za njegov obisk je sicer njegovo umetniško vodstvo festivala Slowind, a v pogovoru se seveda nismo izognili tudi širšim temam.

Festival Slowind se približuje vrhuncuk, zato smo Aleša Kacjana ponovno povabili v studio, da nam je predstavil tisto, česar glasbeni sladokusci nikakor ne smete zamuditi.

Prihodnja oddaja A propos bo na sporedu v četrtek, 18. oktobra

Leave a Reply

Your email address will not be published.