Ljubljana želi biti enakopravna

V ponedeljek sta se srečala minister za promet Patrick Vlačič in ljubljanski župan Zoran Janković. Imela sta se kaj pogovarjati, saj je eden največjih projektov v Ljubljani ta hip gradnja Emonike oziroma potniškega centra Ljubljana. Tu je največje vprašanje poglobitev železniške proge, ki Ljubljano ta hip deli na dva dela, pa tudi železniška povezava med prestolnico in letališčem Brnik. Kar pa se tiče prometa v Ljubljani, pa je podžupan Koželj predstavil predloge za ureditev tega področja Pogovarjali so se tudi o možnosti subvencije dijaških subvencij in spodbujanju javnega prevoza. Na splošno pa si Ljubljana – takoj Janković – želi biti zgolj enakopravna z ostalimi občinami.

Sicer pa je večina teh točk istih kot pred dvema letoma, ko se je Janković prvič in zadnjič uradno srečal s takratnim predsednikom vlade Janezom Janšo. Zdaj – z novo vlado – naj bi bilo vendarle drugače.

One thought on “Ljubljana želi biti enakopravna

  1. Upam, da Pahor ni tako neumen, da mu bo res karkoli dal tako na lepe oči.

    Dokler bo Ljubljana pod Jankovičem ne more biti enakopravna z ostalimi občinami, ker v Ljubljani občina(MOL) dela za vse druge nato šele za ljubljančane, pa še to tako, kakor se jm zazdi. Glavno da imajo Strojani streho nad glavo(zrihtal jim jo je Jankovič), pa da bodo pridni delavci iz Koželjeve dobili nova stanovanja. V drugih občinah so župani, no vsaj večina njih ljudski župani. Škoda da ni Jankovič župan kje drugje…

Leave a Reply

Your email address will not be published.