Metka Tekavčič v ring za županski stolček

Pri SD si pripisujejo del zaslug za stadion Stožice

Danes so svojo župansko kandidatko predstavili tudi ljubljanski Socialni demokrati. To je, v skladu s pričakovanji, predsednica mestne konference SD in vodja njihove svetniške skupine v ljubljanskem mestnem svetu Metka Tekavčič. Ob predstavitvi je dejala, da so pri SD do odločitve o samostojnem nastopu prišli potem, ko so ugotovili, da pred volitvami ne bo mogoče sestaviti koalicije.

Aktualni župan Zoran Janković je ostro napadel Metko Tekavčič, prav zaradi njene izjave, da je potrebno omejiti njegovo moč in vpliv. Tekavčičeva – vsaj uradno – njegovih besed o njenem kupčkanju v preteklih letih ni vzela preveč resno, in dodaja, da si pri SD prištevajo kar nekaj zaslug za to, da je stadion v Stožicah zgrajen. Tudi sicer so – tako kandidatka – v iztekajočem se mandatu precej storili za Ljubljano.

Na predstavitvi so sodelovali številni veljaki ljubljanske SD, konec koncev bodo na svetniški kandidatni listi nastopili tudi vsi ljubljanski poslanci iz vrst SD. Minister za šolstvo Igor Lukšič pa jo je podprl z besedami, da se je odločila za pogumno dejanje in prevzela odgovornost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *