Na letošnjih Bobrih 65 predstav za 13.000 otrok

Brezplačne vstopnice na voljo od srede dalje

Od 30. januarja do 11. februarja bo potekal že tretji Festival Bobri. Skupaj s Kinodvorom in Mestno knjižnico Ljubljana ga tudi letos kot izvršni producent, na pobudo Mestne občine Ljubljana, ki je prirediteljica festivala, pripravlja Slovensko mladinsko gledališče. Letos bo program tudi literarno obarvan, saj je Ljubljana svetovna prestolnica knjige. Brezplačne vstopnice zanj bodo na voljo od srede, 26. januarja…

…je dejala direktorica in umetniška vodja Slovenskega mladinskega gledališča Uršula Cetinski. Uvodni dogodek festivala bo prav predstava Mladinskega Oliver Twist, na sporedu pa bo vsega skupaj 65 gledaliških predstav, kar po besedah Uršule Cetinski dokazuje, da je Ljubljana eno od vodilnih mest v Evropi, kar se tiče gledališča za mlade. Župan Zoran Janković pa pravi, da so Bobri eden od ključnih elementov kulturne ponudbe v prestolnici.

Lani ob tem času, tik pred začetkom drugega festivala, je načelnik oddelka za kulturo Uroš Grilc dejal, da Bobri rastejo skupaj s svojo publiko. Letos je razpon predstav malenkost širši. . Kot rečeno, so vstopnice za vse dogodke v okviru Bobrov brezplačne, a letos so uvedli nekatere omejitve, saj bodo posamezne družine lahko prevzele vstopnice za največ tri dogodke naenkrat, število vstopnic na družino pa je načeloma omejeno na pet, a bodo po besedah Urušle Cetinski razumevajoči, če bodo starši za posamezen dogodek želeli več vstopnic. Dodajmo še, da so lani vstopnice pošle v treh dneh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *