Seja nasedla na čereh Brilejeve

Včerajšnja seja mestnega sveta naj bi bila dolga in naporna, saj so imeli mestni svetniki na dnevnem redu tako prostorski odlok za območje Dravelj kot tudi informacijo o strateškem in izvedbenem prostorskem načrtu Mestne občine. Za uvod so sicer zaključili prejšnjo, 22. sejo, na kateri so morali potrditi še zaključni račun MOL za leto 2008, nato pa se je zapletlo že pri četrti točki, pri Dravljah, kjer so, kot vemo, sporne stolpnice na Brilejevi. Po dolgotrajni razpravi, v kateri so svetniki skoraj vse svetniške skupine nasprotovale odloku, so se svetniki SDS najprej odločili za obstrukcijo. Tik pred glasovanjem so se prav vse svetniške skupine razen Liste Zorana Jankovića poenotile in obstruirale sejo, tako da je svetnikom Liste Zorana Jankovića zmanjkal en glas do sklepčnosti. Županu Zoranu Jankoviću tako ni preostalo drugega, kot da je sejo prekinil, pri tem pa dejal, da vztraja na strokovnih podlagah za sprejem tega akta, ter da je preostalo zgolj še glasovanje. Seveda pa je bilo ključno vprašanje, kaj prekinitev seje pomeni za sprejem prostorskega načrta. Župan pravi, da nič…

One thought on “Seja nasedla na čereh Brilejeve

  1. Izvirni greh je izgovor. Stolpnice so nova stvar in MOL ni obvezan, da jih sprejme. Torej je to čisto županova krivda, da ljudem pred nos postavlja stolpnice.

    Če bi zamenjali župana z drugim, ki jih ne bi forsiral, pa jih ne bi bilo. Tako gre to. Morda pa bo potrebno to storiti, če bo šlo tako naprej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *