Pri Mladinski knjigi pet novih naslovov za začetek poletja

Julian Barnes, Arto Paasilinna, Halid al Hamisi s Taksijem, Isabel Allende in George R. R. Martin

Pri Mladinski knjigi založbi je danes izšlo pet novih romanov, ki bodo vsak po svoje zaznamovali poletje. Julian Barnes s Smislom Konca, Arto Paasilinna s Prikupno struparko, Halid al Hamisi s Taksijem, Isabel Allende z Otokom pod Morjem in George R. R. Martin s Plesom z zmaji so kot nalašč za prvo dozo počitniškega ali predpočitniškega branja. Ples z zmaji je težko pričakovano nadaljevanje Martinove Sage, ki ga je, jasno, prevedel Boštjan Gorenc – Pižama.

Arto Paasolinna, v Sloveniji zelo priljubljen finski pisatelj, je Prikupno struparko zastavil kot zgodbo o polkovnikovi vdovi, ki na deželi živi na videz idilično upokojensko življenje. Vendar videz pogosto vara, pravi urednik Andrej Koritnik in dodaja, da gre za klasično Paasolinnino prozo.

Čilsko-ameriška pisateljica Isabel Allende ima zveste bralce na vseh zemljepisnih dolžinah in širinah. Z Otokom pod morjem ji je v prevodu Veronike Rot znova uspelo pričarati magično zgodbo o izjemni ženski, odločeni kljubovati nenaklonjeni usodi. Taksi Halida al Hamisija pa je roman, sestavljen iz egiptovskih zgodb, za katerega se zdi, da je napovedal arabsko pomlad. Valerija Cokan pa je prevedla Smisel konca, roman, za katerega je Julian Barnes po treh nominacijah končno tudi prejel prestižno Bookerjevo nagrado

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *