A propos ob 15h: MIO2012 – Povezovanje z glasbo

Mednarodni orkester Maribor 2012 nastopa tudi ob robu OI v Londonu

Nocoj bo v Križankah v okviru Festivala Ljubljana zaključni koncert mojstrskega tečaja za trobento, ki se je odvijal v sklopu Mednarodnega orkestra Maribor 2012. Po geslom Povezovanje z glasbo letos v MIO2012 sodeluje kar 350 glasbenikov iz 36 držav. Otvoritveni koncert se je zgodil pred dobrim tednom, po besedah pobudnice in umetniške vodje Žive Ploj Peršuh pa vse se skupaj deli na dve področji.

Projekt MIO2012 je svojo prvo inkarnacijo doživel leta 2009, zaradi svoje uspešnosti je bil izbran za enega večjih projektov Maribora, evropske prestolnice kulture 2012. Podpirata ga tudi nemško in špansko veleposlaništvo, kot partner pa se mu letos pridružuje še Festival Ljubljana. A po besedah direktorja zavoda Delavnica Toma Peršuha brez evropskih sredstev ne bi šlo .

Predsednik programskega odbora EPK Aleš Šteger pa je poudaril, da kljub temu, da je MIO2012 velik del EKPja, to ni lokalni ali regijski, pač pa nacionalni in evropski projekt projekt. Za konec še enkrat povejmo, da bo nocoj v Križankah zaključni koncert mojstrskega tečaja za trobento akademije Branimirja Slokarja. Novo poimenovanje je poklon izjemnemu glasbeniku ter hkrati zaveza najvišjim glasbeno – izobraževalnim ciljem. Mojstrskih tečajev se bo udeležilo 180 študentov iz 42 držav.

To je bilo tudi vse v današnji oddaji A propos ob 15h, v našo družbo vas spet vabimo v četrtek ob isti uri. Na svidenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *