Janković: SDS naj intepelira Ljubljano

Župan pravi, da se bodo v stranki požrli zaradi Stožic

Potem, ko je poslanska skupina SDS napovedala intepelacijo o delu ministra za šolstvo Igorja Lukšiča, se je nanjo danes odzval tudi ljubljanski župan Zoran Janković. V SDS so prepričani, da je javni razpis za sofinanciranje športnih objektov strateškega pomena namenjen zgolj financiranju stadiona v Stožicah, s čimer bi – tako SDS – podprli megalomanski in finančno nepokrit projekt.

Janković je dodal, da je vlada Janeza Janše leta 2008 za projekt Stožice namenila deset milijonov evrov proračunskih sredstev, pa jih kasneje prerazporedila drugam, tokrat pa je razpisanih 9,4 milijona evrov. Dejal je, da gre po njegovem predvsem za predvolilno motivirano potezo. Župan ni mogel ali pa hotel povedati, kdaj naj bi podjetje Grep vendarle podpisalo kreditno pogodbo s konzorcijem bank.

One thought on “Janković: SDS naj intepelira Ljubljano

  1. Ideja ni slaba in od tega morebitnega interpelatorja oz. interpelatorice bi bilo interpelacijo Ljubljane slej ko prej kar pričakovati – delujejo povsem po sistemu “mleko, mleko, mleko … kaj pije krava … mleko vica …

    Zdaj pa le brišite – bom pač dal na svoj blog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *