Obstaja veliko načinov, kako si lahko mrtev

Oddaja KAOS v ateljelju se po krajšem premoru vrača na vaše male zaslone, spletne predvajalnike in račualniške zaslone. Še vedno jo pripravlja Andrej Pengov, ki je sezono otvoril z režiserjem, igralcema in plesalko. V prvi letošnji oddaji KAOS v ateljelju je Andrej Pengov pod Steber in njegov kapitelj povabil režiserja Metoda Pevca, katerega film Estrelita je luč sveta ugledal šele potem, ko je preskočil marsikatero oviro….

Karin Komljanec in Gašper Tič na Mali sceni mestnega teatra ta hip briljirata v predstavi Carmela in Paulino, variete na fino režiserja Mareta Bulca. Predstava je postavljena v obdobje španske državljanje vojne, ko je “… obstajalo veliko načinov, kako si lahko mrtev.”. Pogovor z obema igralcema (z režiserjem smo se pogovarjali pred dnevi) je bil – tako kot predstava – sladko grenak.

Bratje Karamazovi “Made in China” je plesna predstava v koreografiji Mateje Bučar in produkciji Društva Umetnikov DUM. Kot plesalci in koreografi sodelujejo kitajski umetniki I-Fen Lin, Mu-Yi Kuo, Pei-Jen Tsai in Reb-Di Reb, vizualni koncept pa je delo Vadima Fiškina. Z Matejo Bučar se je Andrej Pengov pogovarjal po telefonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.