Mladinska knjiga letos tudi s slikanico Vse naše družine

Založba predstavila lanske rezultate in letošnje načrte

Pri Mladinski knjigi so pred dnevi predstavili progam izdaj do začetka poletja, saj, kot je povedal glavni urednik založbe Miha Kovač, se jim pogosto zgodi, da se tudi skozi leto pojavijo knjige, vredne izdaje. Hkrati pa se je obseg programa Mladinske povečal, tako da je delitev za – pogojno rečeno – zimsko in poletno kolekcijo več kot na mestu. Že februrarja bodo obeležili 90 let od rojstva velike slovenske otroške in mladinske pisateljice Ele Peroci, ob tej priložnosti pa bodo ponovno izdali zbirko njenih pravljic Za lahko noč. Druga novost na tem področju pa je nemška slikanica Vse naše družine, ki je dobila nagrado za najboljšo poučno slikanico na nemškem govornem področju.

Med drugimi naslovi pa je Ilc izpostavil Deželo čudes Briana Selznika in Potovanje v tisočera mesta Vitomila Zupana, pa tudi dva albuma o pomembnih ženskah, Miri Mihelič, ob stoletnici njenega rojstva in Kristine Brenkove. Posebej pa je opozoril na Angele Toneta Pavčka, zadnjo zbirko, pri kateri je pred kratkim preminuli veliki pesnik sodeloval sam.

Glavni urednik založbe Mladinska knjiga Miha Kovač pa je povedal, da so lani so pri založbi Mladinska knjiga izdali 359 novih naslovov in 123 ponatisov v skupni nakladi 1,2 milijona izvodov ter približno 200 naslovov za izdajo v elektronski obliki, hkrati pa so pripravili tudi prve aplikacije za tablični računalnik iPad. Na področju knjigotrštva pa je preteklo leto Kovač ocenil kot zelo dobro, sploh glede na – kot je dejal – stanje duha, kjer se vsi samo pritožujejo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *