Janković zavrača očitke Zares o mestnem wi-fi omrežju

MOL zatrjuje, da bo mesto ostalo lastnik infrastrukture

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci zavrnil petkove navedbe ljubljanskega odbora Zares, češ da je projekt mestnega brezžičnega omrežja, tako kot je zastavljen, potencialno škodljiv. Janković pravi, da se člani Zares bodisi niso pozanimali o podrobnostih projekta.

V odgovoru, ki ga je pripravil direktor mestne uprave Vasja Butina, ki projekt mestnega wi-fi omrežja vodi, je med drugim zapisano, da mestna občina svoje infrastrukture ne bo predala zasebnemu partnerju, pač pa bo moral slednji dograditi infrastrukturo, ki bo postala last MOL, v zameno pa bo dobil del pasovne širine v brezžičnem omrežju, pod pogoji, ki jih bo določila pogodba. Župan strahove o monopolizaciji trga in izključevanju izobraževalnih ustanov tako označuje kot neutemeljene.

Janković je petkove navedbe Zares postavil tudi v kontekst predvolilnega boja in predvolilnega boja ter dilem, ali naj nekateri člani Liste Zorana Jankovića, ki so tudi člani stranke Zares, kandidirajo na eni ali drugi listi na jesenskih lokalnih volitvah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *