Štirinajstdnevnik dobilo Delo, Janković hoče več vsebine

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci potrdil pisanje davišnje izdaje časnika Delo, da je podpisal odločbo, s katero je projekt izdajanja kulturnega štirinajstdnevnika, ki bo začel izhajati v času, ko bo Ljubljana svetovna prestolnica knjige, podelil časopisni hiši Delo.

Težava je namreč nastala po tem, ko je razpisna komisija ugotovila, da sta tako Delo, kot konkurenčni Dnevnik dosegla predpisano število točk, pri čemer je Delo doseglo več točk kot Dnevnik, Janković pa je za izvajalca izbral slednjega, saj naj bi pripravil boljšo in cenejšo ponudbo, tako da bi mesto za projekt porabilo manj od predvidenih 700.000 EUR. Delo je sprožilo upravni spor in na sodišču zmagalo. Po županovih besedah sta bili na voljo še dve možnosti.

Janković je dodal, da je odločitev sprejel po pogovoru z direktorjema obeh založniških hiš, Brankom Pavlinom iz Dnevnika in Jurijem Giacomellijem, ki je decembra lani prevzel vodenje Dela. Hkrati je dodal, da pričakuje vsebinsko bogatejši štirinajstdnevnik, kakor tudi daljše obdobje izhajanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *