MGL potem, drugačna muzika in pasja senca

V današnji oddaji KAOS v ateljeju smo z Barbaro Hieng Samobor pregledali letošnjo sezono v MGL in pokukali v naslednjo, s Srečkom Mehom smo sejali vtise o pravkrar začetem festivalu Druga godba, Brane Završan pa je predstavil Senco njenega psa, predstavo Brelovih songov. Še ena izborna oddaja KAOS v ateljeju, torej.

Mestno gledališče ljubljansko letos zaključuje izjemno uspešno sezono, medtem ko se priprave na novo že začenjajo. Direktorica in umetniška vodja MGL Barbara Hieng Samobor je pod Stebrom in njegovim kapitljem Andreju Pengovu zaupala marsikatero podrobnost sezone 08/09, med drugim tudi to, kakšna bo usoda mjuziklov na odru MGL.

Festival Druga godba letos doživlja že štirindvajseto inkarnacijo. V Obrekovalnici smo s Srečkom Mehom odkrivali ozadja festivala, opravljali njegov začetek in napovedali njegove vrhunce. Pri tem je beseda nanesla tudi na družbenopolitično angažiranost festivala in nastopajočih, pa tudi usode, ki jo dandanes doživlja afriška celina. Čeprav na Drugi godbi nastopajo tudi umetniki z drugih delov sveta – tudi iz Slovenije.

Igralec Brane Završan je na oder Mladinskega postavil Senco tvojega psa – predstavo, ki je več kot serija šansonov in manj kot variete, njena rdeča nit pa so songi Jacquesa Brela, ki jih Brane izvaja ob spremljavi vrhunskih slovenskih glasbenikov. Od 25. maja dalje na odru Slovenskega mladinskega gledališča, danes pa v Okularju oddaje KAOS v ateljeju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.