Premiera oddaje A propos

V prvi oddaji A propos, ki jo pripravlja Franci Kapler so nas v studiu obiskali Milena Kosec, uradna posvečena pooblaščenka Državice Ptičjestrašilne, pisateljica Breda Smolnikar, ki je dokazala, da je pero močnejše od meča, ter …. Tomaž, s katerim je Franci spregovoril o Kongresu Stare Zaveze, ki poteka v Ljubljani. Poleg tega nam je direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek povedal, česa ta teden na Festivalu res ne smete zamuditi, besedo-dve pa je Franci namenil tudi knjigi Osamosvojitev Slovenije in njeni avtorici Rosviti Pesek, ki ni našla časa za obisk v studiu.

Milena Kosec je 14. maja 1992 ustanovila fantomsko tvorbo Državico Ptičjestrašilno, in ta je bila do formalne razpustitve leta 2000 umetniška paralela države Slovenije. Razstava kaže ostanke in dokumente delovanja Državice Ptičjestrašilne in Državičino zbirko umetnin sočasnih slovenskih umetnic in umetnikov. Razstavo spremlja knjiga, ki prinaša bogato slikovno gradivo in tehtne teoretske prispevke.

Tudi ta teden se na Festivalu Ljubljana dogaja marsikaj. Več o tem, kaj se bo tja do konca tedna dogajalo v okviru Poletnega festivala, nam je povedal kar umetniški vodja in direktor Festivala Darko Brlek

Spodobi se, da premiera omeni tudi premiero. V tem primeru premiera pričujoče oddaje, premiero Ponedeljkovih glasbenih večerov pred vodnim mestno Atlantis. Tam so bili Fake Quartet, “pododdelek” znamenitega Fake Orchestra, pod vodstvom Igorja Leonardija. Naša ekipa v postavi Andrej Pengov seveda ni manjkala:

Na 19. rednem kongresu Mednarodne organizacije za študije Stare zaveze (IOSOT) ki se je začek danes v prostorih Pravne fakultete in bo trajal do 20. julija, se je zbralo okoli 800 proučevalcev Svetega pisma katoliške, judovske, protestantske in tokrat na pobudo predsednika IOSOT-a Jožeta Krašovca prvič tudi pravoslavne vere z vsega sveta, ki se bodo posvetili predvsem hebrejskim, aramejskim, grškim, sirskim in kumranskim študijam Stare zaveze. Gost Francija Kaplerja v oddaji A propos je bil Maksimilijan Matjaž

One thought on “Premiera oddaje A propos

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

Your email address will not be published.