Od Prešernove nagrade mimo PENa do Treh sester

V tokratni KAOS v ateljelju je Andrej Pengov povabil oblikovalca, ki je dobil Prešernovo nagrado, pisatelja, ki je župan in predsednik slovenskega PENa ter prevajalca in režiserja, ki sta na odru MGLja zagrešila Tri sestre Antona Pavloviča Čehova

Tokrat je pod Steber in njegov kapitelj Andrej povabil letošnjega Prešernovea nagrajenca Miljenka Licula. Sicer rojen v Puli, je Licul odločilno zaznamoval slovensko oblikovanje. A beseda je tekla več kot samo o slovenskemdenarju, pod katerega zdajšnjo in nekdanjo podobo se je podpisal Licul.

Tone Peršak je bil vrsto let predsednik Društva pisateljev Slovenije, zdaj pa je predsednik slovenskega PENa, ki je pred dnevi orginiziral odmeven posvet o vlogi pisateljev v sodobnem svetu. Niso se ravno spraševali, “veš, pisec, svoj dolg”, a se kljub temu niso izognili perečim težavam sodobnega sveta, ki je vedno manj svoboden.

Milan Jesih jih je prevedel, Boris Kobal pa postavil na oder: Tri sestre Antona Pavloviča Čehova. O samem komadu smo na Radiu KAOS sicer že poročali, tokrat pa je Andrej pripravil odličen intervju s prevajalcem in režiserjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *