SNG Drama s pestrim programom gostovanj

Ravnatelj Ivo Ban posebej za Radio KAOS

V letošnji sezoni bosta oba odra SNG Drame Ljubljana skupaj videla deset premier: šest na velikem odru in štiri na malem. Hkrati pa v jih v naslednjih mesecih čakajo številna gostovanja tako doma, kot v tujini, je za Radio KAOS povedal ravnatelj Drame Ivo Ban.

Tako bodo s predstavama Platonov in Ko sem bil mrtev bo gostovala v Srbiji. Tam bodo uprizorili Platonova Antona Pavloviča Čehova v režiji Vita Tauferja, dan prej pa bodo v madžarkem gledališču v Novem Sadu uprizorili predstavo Ernsta Lubitscha Ko sem bil mrtev v režiji Diega de Bree. Predstavi bosta na ogled še v Jugoslovanskem dramskem gledališču Beograd. Gledališči bosta kasneje vrnili obisk v Ljubljani. Ban je še dejal, se bo Drama predstavila 21. maja v Državnem literarno-spominskem muzeju v kraju Melihovo.

Dramina predstava Platonov bo predstavljala sam vrh festivala, bo pa tudi edina uprizoritev, ki ne bo odigrana na posestvu Melihovo, pač pa v deset kilometrov oddaljenem kraju Čehov. Dodajmo še, da se bo konec marca v Mali drami predstavilo mariborsko predmetno gledališče Moment s predstavo Dejanje brez besed, Kolektiv Narobov s performansom De.Kons in SNG Nova Gorica z Jesihovimi Grenkimi sadeži pravice.

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *